Klantenservice:
Contact
Over ons
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring (AVG)

Waarom ons?
Professioneel taxatierapport
Snelle service en levering
Al meer dan 10 jaar ervaring

Klantervaringen:
"Ik had heel snel, een uitgebreid taxatierapport nodig ..."
Zarayda

"We hadden redelijk nieuwe meubels en dan kom je ..."
Rick Slagterveld

"Door hele vervelende omstandigheden ben ik in een ..."
Peter
Contactgegevens:
Boedeltaxateurs
Laagveen 16
2544 RZ Den Haag

Tel: 070-3080100 / 06-
28753601
Email: info@boedeltaxateurs.nl

Openingstijden: ma-vr 9.00-17.30 uur

KvK nummer: 61296635
BTW nummer: NL001710891 B28

© Boedeltaxateurs 2022. All Rights Reserved.

Een eerlijke, gelijke verdeling van de inboedel maken is vaak een groot twistpunt bij een relatiebeëindiging. Met name over de waarde van ieders deel ontstaat vaak onenigheid. In dat geval wilt u dat het allemaal zo rustig en snel mogelijk verloopt, maar door veel spanning tussen de partners is dit niet altijd mogelijk. Vaak ontstaan er meningsverschillen over wie wat krijgt en welke dagwaarde iets vertegenwoordigd. Hierdoor kan een echtscheiding uitmonden in een vechtscheiding. Wij kunnen u hierbij helpen door een gedegen taxatierapport te maken, die als leidraad kan dienen bij het gelijkwaardig verdelen van uw inboedel, waardoor er meer gemoedsrust onstaat en u gevrijwaard blijft van onnodige juridische kosten.

Algemene informatie en begrippen die verband houden met een inboedeltaxatie

Inboedeltaxatie bij relatiebeëindiging en echtscheiding

Bij het overlijden van een naast familielid wilt u dat de verdeling van de achtergebleven inboedel zo zorgeloos en eerlijk mogelijk verloopt. Het komt vaak voor dat de boedelverdeling door persoonlijke omstandigheden niet goed onderling geregeld kan worden of er is onenigheid over de waarde van de inboedel. Een boedeltaxatie door een onafhankelijk taxateur biedt dan vaak uitkomst met een op maat gemaakt inboedeltaxatierapport. Het intaxatierapport geeft u houvast bij het eerlijk naar waarde verdelen van de inboedel.
Bij een beneficiaire aanvaarding bent u volgens de wet verplicht tot het opstellen van een boedelbeschrijving om in kaart te brengen welke bezittingen de overledene nalaat op het moment van overlijden. Door onze unieke methode van taxeren kunnen wij de peildatum aanpassen tot het moment van de overlijden.

Inboedeltaxatie bij een nalatenschap of erfenis


Elk voorwerp in huis vertegenwoordigt een dagwaarde. Om een dagwaarde van een voorwerp te kunnen bepalen, zijn er een aantal factoren van belang die per artikel verschillen. Deze factoren hebben te maken met de leeftijd, aankoopsom, de staat en de afschrijving van een voorwerp. Door gebruik te maken van officiële CBS indexcijfers en de factoren kan er een goed onderbouwde dagwaarde bepaald worden en worden er geen "appels met peren" vergeleken.

Dagwaarde van de inboedel


Naast het bepalen van de dagwaarde is het ook mogelijk om een stelpost in het inboedeltaxatierapport op te laten nemen. Een stelpost is een vast bedrag waarbij er geen rekening wordt gehouden met de factoren zoals vermeld onder de kop "Dagwaarde van de inboedel". In het taxatierapport kan bijvoorbeeld de auto, boot, caravan, sieraden, kunst en antiek als stelpost opgenomen worden. Hierdoor krijgt u één volledig rapport waarin alles vermeld staat: van het bestek, huisraad en servies tot aan de auto toe.
Stelpost opnemen in het inboedel taxatierapport


Het komt wel eens voor dat de datum van de dagwaarde naar een vroeger tijdstip verplaatst moet worden, bijvoorbeeld op het moment dat partijen overeenstemming hebben bereikt of de datum van overlijden. Bij Boedeltaxateurs is het mogelijk om een dagwaarde te bepalen van bijvoorbeeld 1.5 jaar geleden. Deze waarde zal dan hoger zijn dan de huidige dagwaarde.

Zelf de peildatum van de dagwaarde bepalen


Onze rekenmethode om een reële dagwaarde te berekenen, waarbij we gebruik maken van de officiële CBS indexcijfers, staat van het artikel, aankoopdatum en aankoopprijs is uniek te noemen. Door deze rekenmethode op elk voorwerp toe te passen, ontstaat er een evenwichtig beeld bij het bepalen van de dagwaarde. Diverse partijen, waaronder rechters, advocaten en mediators, erkennen dit rapport en gebruiken het veelvuldig bij het verdelen van de inboedel.

Erkend inboedel taxatierapport

Snel een overzichtelijk, betrouwbaar taxatierapport
voor al uw meubels!